Ο Τζεντιλόνι δεν ενδιαφέρεται να συμμαχήσει πολιτικά με τον Μπερλουσκόνι

Ο Τζεντιλόνι δεν ενδιαφέρεται να συμμαχήσει πολιτικά με τον Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
EPA
0

Στις πιθανές μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα του, μετά την αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου, αναφέρθηκε και πάλι ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Cnbc.

«Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, ενώ, παράλληλα, ευχήθηκε να μην υπάρξει «αποτελμάτωση» της πολιτικής κατάστασης, σε ότι αφορά τη δυνατότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

«Δεν θα αποκαλούσα λαϊκιστή τον Μπερλουσκόνι, αλλά πρέπει να διαπιστώσω ότι στη συμμαχία του, οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές όχι μόνο είναι παρόντες, αλλά υπερέχουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή, αλλά η δέσμευσή μου, πριν από δεκατρείς μήνες, ήταν να προωθήσω τις μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσω κρίσεις όπως των τραπεζών και της μετανάστευσης. Η προσπάθειά μου αυτή ολοκληρώνεται με τις εκλογές. Μετά θα δούμε τι θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε με τις εκλογές αυτές να μην διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο Cnbc, ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε βέβαιος ότι στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου «δεν θα θριαμβεύσουν οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM