Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές

Η Γαλλία επιβάλλει dress code και απαγορεύει τις μπλούζες αθλητικών ομάδων στους βουλευτές Facebook Twitter
1

Το γαλλικό κοινοβούλιο «τραβάει το αυτί» σε βουλευτές για το dress code τους και τους απαγορεύει να έρχονται ντυμένοι με φανέλες της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας.

Μάλιστα, η βουλή επιβάλλει πλέον ένα πιο αυστηρό dress code έπειτα και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση εντός κοινοβουλίου ενός αριστερού βουλευτή με την μπλούζα της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

Αν και οι Γάλλοι είναι ευρέως γνωστοί για την κομψότητά τους, και το dress code στη Βουλή ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν «άγραφος νόμος» για τους βουλευτές, στο κοινοβούλιο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα ακόμα διαθέσιμες γραβάτες για τους ξεχασιάρηδες.

Ωστόσο, όταν το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στην εξουσία, σταμάτησε και η υποχρέωση των βουλευτών να φορούν γραβάτες. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι επίσημοι κανονισμοί για την ένδυση των βουλευτών ήταν επί Ντε Γκολ το 1958. 

Μετά το πρόσφατο συμβάν όμως το γαλλικό κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να αποφύγει την επανάληψη ενός περιστατικού σαν του βουλευτή Φρανσουά Ραφίν που εμφανίστηκε με την χαρακτηριστική μπλούζα τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Ραφίν για αυτή του την «στιλιστική» επιλογή τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.300 ευρώ για παραβίαση κανονισμών.

Ένας ομιλητής δήλωσε ότι το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξουν γραπτοί κανόνες για το ντύσιμο των βουλευτών.

Οι πιο πρόσφατοι πάντως κανονισμοί επιτρέπουν στους άνδρες να εισέρχονται στο κοινοβούλιο χωρίς σακάκια ή γραβάτες αλλά απαγορεύουν τα αθλητικά ρούχα, ειδικά τα μπλουζάκια με πολιτικά ή διαφημιστικά συνθήματα, στολές και ενδύματα που συνδέονται με κάποιο  επάγγελμα  ή φέρουν έντονο λογότυπο μάρκας. Τα θρησκευτικά σύμβολα επίσης απαγορεύονται.

Περίπου οι μισοί βουλευτές του κόμματος του Γάλλου Προέδρου είναι γυναίκες, ωστόσο για την δική τους περίπτωση δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο, αφού οι κανονισμοί απευθύνονταν περισσότερο σε άντρες.

Με αφορμή το περιστατικό του Ραφίν, οι γυναίκες του κοινοβουλίου ζητούν η βουλή να υιοθετήσει έναν κώδικα μη σεξιστικό στο dress code που να τις αφορά.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια