Μακρόν: Πιθανή μια ειδική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit

Μακρόν: Πιθανή μια ειδική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας ειδικής εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τη Βρετανία μετά το Brexit, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Ωστόσο, ο Μακρόν προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν θα έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, αν δεν δεχθεί τους κανόνες της.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Άντριου Μαρ, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο όμως αποσπάσματά της οποίας δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα, ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι «ίσως κάτι μεταξύ της πλήρους πρόσβασης και της εμπορικής συμφωνίας».

Πάντως, ο Μακρόν τόνισε ότι η πλήρης πρόσβαση του Λονδίνου στην ενιαία αγορά «δεν είναι κάτι ρεαλιστικό», διότι «δεν θα πρέπει να είναι δυνατό να μπορεί να επιλέγει κανείς αυτό που του αρέσει από την ενιαία αγορά, καθώς αυτό θα σημάνει τη διάλυσή της».

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην πιστέψουν ότι μπορούν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Βρετανία θα μπορεί να έχει «πιο στενές σχέσεις» με την ΕΕ από άλλες χώρες, όπως συμβαίνει με τη Νορβηγία, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο πλήρους πρόσβασης στην ενιαία αγορά, «καθώς αποφασίσατε να φύγετε».

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν είναι αργά για τη Βρετανία να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα του 2016 «λάθος». «Είναι λάθος όταν ρωτάς απλώς "ναι" ή "όχι", όταν δεν ρωτάς τους ανθρώπους πώς να βελτιώσεις την κατάσταση και εξηγείς πώς μπορεί να βελτιωθεί», επεσήμανε ο Μακρόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

Διεθνή / Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

«Την παρακολούθησα τρεις μέρες να μεταδίδει Fake News. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να την επιπλήξουν και μετά να την πετάξουν έξω ‘σαν σκυλί’», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social
LIFO NEWSROOM
Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δάσκαλοι δημοτικού που μοιράζονταν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών

Διεθνή / Ιαπωνία: Δάσκαλοι δημοτικού τράβηξαν και μοίρασαν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών τους

Οι άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι απαθανάτισαν και κοινοποίησαν σε ομαδική συνομιλία με συναδέλφους φωτογραφίες και βίντεο μαθητριών ακόμη και κάτω των 13 ετών
LIFO NEWSROOM