Ιαπωνία: Πέθανε ο Τατσούρο Τογιόντα, ο πρώην πρόεδρος της Toyota

Ιαπωνία: Πέθανε ο Τατσούρο Τογιόντα, ο πρώην πρόεδρος της Toyota Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τατσούρο Τογιόντα, ο πρώην πρόεδρος της Toyota που οδήγησε την εταιρεία σε μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Τογιόντα, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, απεβίωσε στις 30 Δεκεμβρίου από πνευμονία, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ήταν ο έβδομος πρόεδρος της εταιρείας και παραιτήθηκε από τη θέση του το 1995 ενώ διατήρησε τις άλλες θέσεις που κατείχε, όπως εκείνη του συμβούλου που είχε μέχρι τον θάνατό του.

Η συμβολή του ήταν κομβικής σημασίας για την ίδρυση της κοινοπραξίας στην Καλιφόρνια με την αμερικανική αντίπαλό του, την General Motors, που ονομάστηκε NUMMI (New United Motor Manufacturing Inc.) και ξεκίνησε την παραγωγή το 1984. Την εποχή εκείνη θεωρήθηκε πρωτοπόρος στις διεθνείς συνεργασίες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γεννημένος το 1929 ο Τατσούρο Τογιόντα ήταν απόφοιτος του διακεκριμένου πανεπιστημίου του Τόκιο με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού και απέκτησε MBA (μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) το 1958 από το New York University.

Το 1953 εντάχθηκε στην Toyota, η οποία σήμερα παράγει - μεταξύ άλλων -μοντέλα όπως το υβριδικό Prius, τα σεντάν Camry και τα πολυτελή Lexus ενώ είναι απολύτως ανταγωνιστική των Volkswagen AG, General Motors και Renault-Nissan ως κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στις ετήσιες πωλήσεις οχημάτων παγκοσμίως.

Το όνομα της εταιρείας γράφεται με προφέρεται με «T» , αντί για «D» όπως είναι το επίθετο της οικογένειας, επειδή σύμφωνα με τους μελλοντολόγους έτσι φέρνει γούρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM