Ισπανία: Στη φυλακή θα παραμείνει ο καθαιρεθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης

Ισπανία: Στη φυλακή θα παραμείνει ο καθαιρεθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Facebook Twitter
EPA/Chema Moya
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο πρώην αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Γιουνκέρας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, για τον ρόλο του στο κίνημα ανεξαρτησίας της ισπανικής επαρχίας.

Σε γραπτή τους απόφαση οι δικαστές αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο Γιουνκέρας να διαπράξει εκ νέου αδίκημα αν αποφυλακιστεί, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εγκατέλειψε «τον δρόμο που ακολουθούσε μέχρι σήμερα».

Ο Γιουνκέρας είναι προφυλακισμένος για κατηγορίες περί ανταρσίας, εξέγερσης και κακοδιαχείρισης δημοσίων πόρων.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα τον εμποδίσει να ορκιστεί στο νέο καταλανικό κοινοβούλιο στις 17 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM