Είναι προκλητικό το πόση πολυτέλεια προσφέρουν στον Μουγκάμπε ως σύνταξη

Είναι προκλητικό το πόση πολυτέλεια προσφέρουν στον Μουγκάμπε ως σύνταξη Facebook Twitter
0

Μπορεί να ανετράπη, αλλά τελικά βγαίνει αρκετά κερδισμένος ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο πρώην πρόεδρος της Ζιμπάμπουε.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία «συνταξιοδότησης» περιλαμβάνει κατοικία, στόλο αυτοκινήτων και ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια.

Οι παροχές είναι μέρος ενός νέου πακέτου συνταξιοδότησης που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για πρώην ηγέτες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουγκάμπε θα έχει επίσης το δικαίωμα να απασχολεί τουλάχιστον 20 υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένων έξι προσωπικών φρουρών, ενώ όλα τα έξοδα θα πληρώνονται από κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα The Herald.

Ο 93χρονος, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του τον περασμένο μήνα θα είναι ο πρώτος δικαιούχος των γενναιόδωρων μέτρων που παρουσίασε την Τετάρτη ο νέος Πρόεδρος Emmerson Mnangagwa.

Δεν διευκρινίστηκαν τα ακριβή οικονομικά στοιχεία, αλλά το σύνταγμα της χώρας ορίζει ότι ένας πρώην πρόεδρος δικαιούται σύνταξη ισοδύναμη με το μισθό ενός εν ενεργεία προέδρου.

Τοπικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τον περασμένο μήνα ότι ο Μουγκάμπε είχε λάβει πριμ αποχώρησης ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος μιας συμφωνίας με στόχο να τον πείσει να παραιτηθεί τελικά.

Το νέο πακέτο παροχών περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία πολυτελή αυτοκίνητα ενώ η κυβέρνηση θα πληρώνει ακόμη και τα καύσιμά του.

Ο Μουγκάμπε και η σύζυγός του θα δικαιούνται διπλωματικά διαβατήρια. Το ζευγάρι θα δικαιούται παράλληλα τέσσερα αεροπορικά ταξίδια σε θέσεις πρώτης κατηγορίας μέσα στη Ζιμπάμπουε και τέσσερα ταξίδια στο εξωτερικό με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο Μουγκάμπε θα κατοικεί πλέον σε μια πλήρως επιπλωμένη κατοικία στην πρωτεύουσα Χαράρε και όλοι οι λογαριασμοί θα είναι πληρωμένοι.

Ο Μουγκάμπε παραιτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου μετά την απομάκρυνσή του από το κόμμα του και ενώ το κοινοβούλιο άρχισε διαδικασίες για να τον καθαιρέσει μετά από μια στρατιωτική παρέμβαση.

Η 37χρονη θητεία του χαρακτηρίστηκε από καταγγελίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων, εκλογική απάτη και οικονομικά σκάνδαλα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ