Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα η ονομασία της ΠΓΔΜ

Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα η ονομασία της ΠΓΔΜ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΔΓΜ, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Πάνου Καμμένου στο θέμα.

Για την στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται ανοικτά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», ο κ. Κυρίτσης διατύπωσε την άποψη ότι «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης, κατηγορώντας για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη που προειδοποιούσε, χθες, ότι ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση της κυβέρνησης, αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, θα την καταψηφίσουν, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικό όφελος».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης είπε πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει συσσωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά», κάνοντας λόγο για «βαθιά υποκρισία».

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM