Η Florence, 95 και η Alexandra, 27 είναι συγκάτοικοι και περνάνε τέλεια!

0

Όταν η 27χρονη Alexandra έφτασε στο Λονδίνο για σπουδές πριν από λίγους μήνες, δεν γνώριζε κανέναν και τα οικονομικά της, της επέτρεπαν μόνο να ζήσει ως συγκάτοικος μίας ηλικιωμένης κυρίας, στο πλαίσιο ενός σχετικού προγράμματος. 

Η συγκάτοικος ήταν η 95χρονη Florence, χήρα, με παιδιά που παντρεύτηκαν και εργάζονται αρκετά μακριά από την έδρα τους. Ποιες ήταν οι πιθανότητες να πετύχει αυτή η συγκατοίκηση; Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δύο γυναίκες έχουν γίνει φίλες. Για τη φοιτήτρια, το σπίτι που μοιράζεται με την ηλικιωμένη είναι το μόνο ασφαλές σημείο σε ένα Λονδίνο όπου γνώριζε... απολύτως κανέναν!

Όσο για την 95χρονη είναι τεράστια παρηγοριά και μόνο ότι ακούει έναν άλλο, νέο άνθρωπο να κινείται μέσα στο σπίτι, ότι κάθε απόγευμα ακούει το κλειδί να γυρίζει στην πόρτα και δεν νιώθει τόσο μόνη.

Ας σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα συγκατοίκησης ηλικιωμένων με νέους σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η μοναξιά των ανθρώπων τρίτης ηλικίας, αλλά και να εξασφαλίζουν στέγη οι φοιτητές, ήταν ένα πρόγραμμα που είχε θεσπίσει η δολοφονημένη βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM