Ιταλία: Υπέρ ενός Ευρωπαίου ΥΠΟΙΚ που δεν θα είναι μόνο ελεγκτής

Ιταλία: Υπέρ ενός Ευρωπαίου ΥΠΟΙΚ που δεν θα είναι μόνο ελεγκτής Facebook Twitter
0

«Η Ιταλία τάσσεται υπέρ ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, αλλά δεν πρέπει να είναι μόνον ένας ελεγκτής, κυρίως, ίσως, των μεσογειακών χωρών.

Αυτό που χρειάζεται είναι να εργασθεί υπέρ των πολιτικών σύγκλισης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, σε παρέμβασή του σε πολιτικό συνέδριο σήμερα στη Ρώμη.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτιμά θετικά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νομισματική ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο, ως «μια καλή βάση για την εκκίνηση της συζήτησης».


Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στο μεγάλο αίτημα για περισσότερη Ευρώπη, «μεταρρυθμίζοντας και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των κοινοτικών θεσμών. Κάτι που πρέπει να αρχίσει από το ασθενέστερο σημείο τους, την οικονομική και νομισματική ένωση».

Κατά την άποψη του Πάολο Τζεντιλόνι, η στρατηγική αυτή πρέπει να συμβάλει στο «να μην οδηγήσει και πάλι, το 2018, σε μια κατάσταση βραδύτητας, ουσιαστικής παράλυσης και ελλιπών απαντήσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM