Yπ. Εργασίας: Μέχρι 1 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν επιπλέον 24.237 νέες οριστικές και προσωρινές συντάξεις

Yπ. Εργασίας: Μέχρι 1 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν επιπλέον 24.237 νέες οριστικές και προσωρινές συντάξεις Facebook Twitter
0

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2017, θα πληρωθούν επιπλέον 18.734 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 5.503 νέες προσωρινές κύριες συντάξεις, από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

  • Αύριο, Τρίτη 28/11/2017, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή 11.477 νέων οριστικών κύριων συντάξεων και 3.203 νέων προσωρινών κύριων συντάξεων.
  • Την Τετάρτη 29/11/2017 και την Παρασκευή 01/12/2017 (για πρώην ΟΓΑ και ΟΑΕΕ), με την τακτική καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν άλλες 7.257 νέες οριστικές κύριες συντάξεις και 2.300 νέες προσωρινές κύριες συντάξεις.

Το συνολικό ύψος της πληρωμής των νέων οριστικών και προσωρινών κύριων συντάξεων, μαζί με τα αναδρομικά τους, ανέρχεται στα 105,2 εκατ. ευρώ.


Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «με την τακτική πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου, θα επιστραφούν στους συνταξιούχους οι εσφαλμένες παρακρατήσεις εισφορών υγείας, αποκαθιστώντας την αδικία που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».


Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχύτερη εκκαθάριση όλων των συνταξιοδοτικών παροχών που εκκρεμούν. Για το σκοπό αυτό, επισημαίνει ότι εμβόλιμες πληρωμές νέων συνταξιοδοτικών παροχών θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM