Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο

Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στην πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχολιάζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που «μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού». 

Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018», ο κ. Παπανδρέου είπε: «Αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ..."αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη" διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα "Τσολάκογλου" και "Πινοσέτ", μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. Euro. Και ήταν όλοι απέναντι μας».

«Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια