Τέλος ο Christopher Bailey από τον οίκο Burberry

Τέλος ο Christopher Bailey από τον οίκο Burberry Facebook Twitter
0

Ο οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι ο Christopher Bailey, ο επικεφαλής δημιουργός και πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας, παραιτείται.

Η ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου, που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα είναι η τελευταία με την υπογραφή του Bailey.


«Καθώς η Burberry ξεκινά την επόμενη δεκαετία του ταξιδιού της, ο Christopher κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μετά από 17 χρόνια είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεχίσει με νέα δημιουργικά έργα. Ο Christopher θα παραμείνει πρόεδρος και επικεφαλής δημιουργός μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018. Θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή του στον διευθύνοντα σύμβουλο Marco Gobbetti και στην ομάδα για τη μετάβαση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018» αναφέρει η ανακοίνωση.


O Bailey ξεκίνησε να εργάζεται στον οίκο Burberry το 2001 ως διευθυντής σχεδιασμού υπό την τότε διευθύνουσα σύμβουλο Rose Marie Bravo.

Προηγουμένως, είχε δουλέψει για τη Donna Karan στη Νέα Υόρκη και στον οίκο Gucci υπό τον Tom Ford στο Μιλάνο.

Στις πρώτες του μέρες ως επικεφαλής σχεδιασμού στον εμβληματικό οίκο, ο Bailey κατάφερε να αντιστρέψει το κάπως ξεθυμασμένο πρεστίζ του διάσημου καρό και να του δώσει την κατάλληλη ώθηση για να γίνει και πάλι επίκαιρο και σύγχρονο.

Το διαζύγιο του Bailey θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας από τις πιό μακροχρόνιες σχέσεις σχεδιαστών της σύγχρονης μόδας. Μόνο ο Karl Lagerfeld έχει ξεπεράσει τον Bailey όντας περισσότερα χρόνια στο τιμόνι των οίκων Chanel και  Fendi.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM
Νίκος Καραθάνος

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: «Τζένη Τζένη» - η θρυλική κωμωδία έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου

Μια αισθηματική κωμωδία-σταθμός έρχεται στο θέατρο μετά από 60 χρόνια, με την ανατρεπτική ματιά του σημαντικού και πολύ αγαπημένου Έλληνα σκηνοθέτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ