Μακρόν για Brexit: Η άποψη της Βρετανίας για τον «λογαριασμό» απέχει πολύ από τα οφειλόμενα

Μακρόν για Brexit: Η άποψη της Βρετανίας για τον «λογαριασμό» απέχει πολύ από τα οφειλόμενα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες με θέμα το Brexit, ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για τον «λογαριασμό» του διαζυγίου απέχει πολύ από την αποτίμηση των οικονομικών του δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Είμαστε πολύ μακριά από τον λογαριασμό για τις οικονομικές δεσμεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας εκτιμώντας ότι χρειάζεται ακόμη «μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου» στο θέμα αυτό, που θεωρείται προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Σήμερα δεν κάναμε ούτε το μισό του δρόμου», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ωστόσο διαπίστωσε «καλή θέληση» από την βρετανική πλευρά τις τελευταίες εβδομάδες για το Brexit, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


«Σήμερα, το πρόβλημα της Τερέζα Μέι είναι ότι εκείνες και εκείνοι που υποστήριξαν το Brexit δεν εξήγησαν ποτέ στον βρετανικό λαό ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις», πρόσθεσε.


Το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στην ΕΕ είναι ένα από τα ακανθώδη θέματα της διαπραγμάτευσης του διαζυγίου, μαζί με τη διευθέτηση του καθεστώτος των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και του καθεστώτος των ιρλανδικών συνόρων. Οι Βρυξέλλες έχουν θέσει τη διευθέτησή τους ως όρο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης που θα οριοθετήσει τις σχέσεις της Ένωσης με τη Βρετανία μετά το Brexit.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανεβάζει σε 60-100 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσόν που θα πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο για να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ως μέλος της Ένωσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM