Οι Ιταλοί εξακολουθούν να μεταναστεύουν με ανησυχητικούς ρυθμούς

Οι Ιταλοί εξακολουθούν να μεταναστεύουν με ανησυχητικούς ρυθμούς Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς «η φυγή» των Ιταλών στο εξωτερικό, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες πολίτες, οι περισσότεροι εξ αυτών νέοι.

 

Η αύξηση της μετανάστευσης σε σχέση με το 2015 είναι της τάξης του 15,4%. Ιδιαίτερη ανησυχία δε προκαλεί το ότι το 39% όσων αποφάσισαν να μεταναστεύσουν πέρυσι είναι ηλικίας από είκοσι τεσσάρων μέχρι τριάντα πέντε ετών.

 

Το 9,7% είναι πενήντα με εξήντα τεσσάρων ετών και το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελείται από τους λεγόμενους «ανέργους χωρίς ελπίδα», οι οποίοι δηλαδή δεν κατάφεραν να βρουν μια καινούρια δουλειά στην Ιταλία, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους.

 

Στην πρώτη θέση προορισμού των Ιταλών που το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, στη δεύτερη η Γερμανία και αμέσως μετά ακολουθούν η Ελβετία, η Γαλλία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, οι ιταλοί πολίτες οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου του 2017 ζούσαν στο εξωτερικό, ήταν 4.973. 942.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM