Ένωση Κεντρώων και Κρεμαστινός καταψηφίζουν το ν/σ για τις έμφυλες ταυτότητες

Ένωση Κεντρώων και Κρεμαστινός καταψηφίζουν το ν/σ για τις έμφυλες ταυτότητες Facebook Twitter
0

Την καταψήφιση από την Ένωση Κεντρώων, του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, έκανε γνωστό ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, ζητώντας την απόσυρσή του και καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, «ιδεοληψίες και σκοπιμότητες πάνω σε ένα κοινωνικό θέμα που διχάζει την ελληνική κοινωνία» όπως είπε.

 

«Το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ατόμων. Επιφέρετε ένα ακόμα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικογένεια πλήττεται πανταχόθεν. Η Ένωση Κεντρώων θα σταθεί σε κάθε ευκαιρία δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ όμως δεν είπαμε, ότι εμείς θα στηρίξουμε παράλογα πράγματα. Πώς μπορεί στα 15 έτη το θέμα να είναι ψυχιατρικό και στα 18 να αντιμετωπίζεται ως απλή υπόθεση; Είναι παράλογο και ψεύτικο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρίδης.

 

Εν τω μεταξύ, ο Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, σε συνέντευξή του δήλωσε, ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με τη σημερινή του μορφή.

 

Από την πλευρά του το Ποτάμι, δια του ειδικού αγορητή της, Γιώργου Μαυρωτά, ξεκαθάρισε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, ενώ επέκρινε όσους αντιτίθενται στην διασφάλιση των ανθρωπίνων ατομικών δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για αλά καρτ λαϊκισμό και κενές στερεότυπες, φιλελεύθερες αντιλήψεις.

 

Τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας δεν κινδυνεύουν από την κατοχύρωση ατομικών δικαιωμάτων μιας μικρής ομάδας. Πολύ περισσότερο κινδυνεύουν από την κακή μας οδική συμπεριφορά που ξεκληρίζουν οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

 

Ακόμα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε, ότι δεν μπορεί τα θρησκευτικά δόγματα να είναι πάνω από τα κόμματα, ενώ τόνισε ότι η Εκκλησία έχει αποδείξει με το έργο της, ότι πιστεύει στην αλληλεγγύη και πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο της αυτό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ