Ο Πρόεδρος της Disney απαιτεί διάλογο για την οπλοφορία στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Disney απαιτεί διάλογο για την οπλοφορία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Ρόμπερτ Ίγκερ μίλησε για την ένοπλη βία, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας με απολογισμό 59 νεκρούς και 500 τραυματίες.

 

Ο Ρόμπερτ Ίγκερ έκανε λόγο για "ανθρώπινη τραγωδία τεράστιων διαστάσεων" που αντιπροσωπεύει εθνική κρίση.

 

Η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της με την ένοπλη βία, τόνισε και αναφέρθηκε σε μία σειρά ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ, όπως την επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ το 2012 και την περσινή επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αυτές οι επιθέσεις δεν επέφεραν μεγάλες αλλαγές στη νομοθεσία.

 

"Θα έπρεπε να είμαστε εξοργισμένοι" δήλωσε ο Ίγκερ από το βήμα του New Establishment Summit του Vanity Fair, τη σύνοδο που συγκεντρώνει τιτάνες επιχειρήσεων, μεγιστάνες ψυχαγωγίας και ηγέτες τεχνολογίας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

 

"Σήμερα, σε αυτή την εποχή εξοργιζόμαστε όταν ένας αθλητής δεν στέκεται όρθιος για τον εθνικό ύμνο - πού είναι η οργή εδώ;", ανέφερε ο επικεφαλής της Disney.

 

"Δεν νομίζω ότι πρόκειται για πολιτική. Νομίζω ότι είναι μια τεράστια κρίση για τη χώρα μας... Έχουμε το χειρότερο ρεκόρ στον σύγχρονο κόσμο όσον αφορά την ένοπλη βία και τους θανάτους από όπλα. Πρέπει να απαιτήσουμε διάλογο γι αυτό το θέμα από τους πολιτικούς μας και να ζητήσουμε αποτελεσματική δράση με στόχο να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα" τόνισε.

 

Η τραγωδία της αιματηρής ένοπλης επίθεσης στο Λας Βέγκας έπληξε και τη Disney. Μία υπάλληλος της εταιρείας σκοτώθηκε στην επίθεση και μία τραυματίστηκε σοβαρά .

 

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε μετά την επίθεση ο Ίγκερ ανέφερε: "Οι καρδιές μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από τα τραγικά γεγονότα στο Λας Βέγκας – με τα θύματα της βίας, τους αυτόπτες μάρτυρες και τους φίλους και τις οικογένειες που πενθούν τους αγαπημένους τους.

 

Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου σε αυτή την αδίστακτη και παράλογη πράξη. Η Κάρι Μπαρνέτ ήταν μέλος της ομάδας μαγείρων της Disney California Adventure για 10 χρόνια και ήταν αγαπητή στους φίλους και τους συναδέλφους της. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, όπως και η υποστήριξή μας, κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου. Ένα άλλο αξιόλογο μέλος της Disney, η Τζέσικα Μίλαμ, τραυματίστηκε επίσης σοβαρά και προσευχόμαστε για την ανάρρωσή της. Είναι μία περίοδος δοκιμασίας όχι μόνον για μας, αλλά για τόσους πολλούς ανθρώπους".

 

Περίπου 70 εργαζόμενοι στη Disney βρίσκονταν στο Λας Βέγκας την ώρα της επίθεσης, πολλοί από τους οποίους παρακολουθούσαν τη συναυλία του τραγουδιστή της κάντρι Τζέισον Άλντιν, όταν ο 64χρονος δράστης άνοιξε πυρ προς το πλήθος.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
[[Ο Πρόεδρος της Disney απαιτεί διάλογο για την οπλοφορία στις ΗΠΑ «Εξοργιζόμαστε που ένας αθλητής δεν σηκώνεται όρθιος στον εθνικό ύμνο. Εδώ η οργή που είναι;»]]Και γιατί δεν αρχίζει από τα του "οίκου του" - τα κινηματογραφικά στούντιο,δηλαδή - που μοστράρουν τα όπλα σαν κάτι το φυσιολογικό και προέκταση του ανθρωπίνου σώματος ενώ οι σφαίρες πέφτουν ωσάν το χαλάζι χωρίς (συνήθως) οι ηθοποιοί να τραυματίζονται ιδαίτερα?????Ιδού,πεδίον δόξης λαμπρόν!