Επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή στη Λέσβο

Επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή στη Λέσβο Facebook Twitter
1

Ως σοβαρό περιγράφεται το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης ανοικτά της Μυτιλήνης, με την εμπλοκή ενός περιπολικού του Λιμενικού Σώματος και δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής.

Στο συμβάν μάλιστα επενέβη πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή, ενώ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού είχαν λάβει προσωρινά εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητη η επέμβασή τους.

Διαφορετική ήταν, πάντως, η περιγραφή όσων εκτυλίχθηκαν ανοικτά του νησιού από τις επίσημες πηγές ενημέρωσης του Λιμενικού Σώματος, σε μια προφανή προσπάθεια να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Όλα ξεκίνησαν στις 9.30 το πρωί, όταν πλωτό του Λ.Σ. περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού της Μυτιλήνης 67 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο. Η διάσωση έγινε κοντά στην οριογραμμή και στην επιχείρηση επενέβη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Όπως περιγράφουν πηγές με γνώση των γεγονότων, το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους απαίτησε να πραγματοποιήσει αυτό την επιχείρηση διάσωσης των παράτυπων μεταναστών.

Οι Έλληνες λιμενικοί αρνήθηκαν διευκρινίζοντας ότι είχαν διαφορετικές οδηγίες. Στο σημείο έσπευσε και δεύτερο πλωτό της τουρκικής ακτοφυλακής σε μια προφανή κίνηση κλιμάκωσης της έντασης.

Τα δύο τουρκικά σκάφη μάλιστα έκαναν επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας ελιγμούς γύρω από το περιπολικό του Λ.Σ. Έλληνες αξιωματούχοι περιγράφουν ότι από την ένταση του κυματισμού που προκλήθηκε, κόπηκε το σχοινί με το οποίο η φουσκωτή βάρκα των μεταναστών ήταν δεμένη στο σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με μάρτυρες, το επεισόδιο συνεχίστηκε μέχρι τα ανοικτά του λιμανιού της Μυτιλήνης. Τα δύο καταδιωκτικά της τουρκικής ακτοφυλακής υποχώρησαν και επέστρεψαν στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. 

Με πληροφορίες από Καθημερινή/ lesvosnews.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: Δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους για να μην του πάρουν το σπίτι, υποστήριξε ο γιος

Ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από τρεις μήνες, όμως ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι οι σοροί βρίσκονταν στο διαμέρισμα για πάνω από έναν μήνα
THE LIFO TEAM