Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο Γάλλος δημοσιογράφος Λου Μπιρό

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο Γάλλος δημοσιογράφος Λου Μπιρό Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Λου Μπιρό, που συνελήφθη πριν από περίπου δύο μήνες στα σύνορα με το Ιράκ και κρατήθηκε σε τουρκικές φυλακές, αφέθηκε ελεύθερος και πρόκειται να απελαθεί σύντομα από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Μαρτέν Πραντέλ.


Ο δικηγόρος και η επιτροπή συμπαράστασης στον Μπιρό διαβεβαίωσαν ότι ο νεαρός δημοσιογράφος πρόκειται να επιστρέψει στο Παρίσι αύριο, Σάββατο.


Ο Μπιρό, που σπουδάζει δημοσιογραφία σε βελγικό πανεπιστήμιο, συνελήφθη στις 26 Ιουλίου στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, αφότου βρέθηκαν στην κατοχή του φωτογραφίες που τον εικόνιζαν μαζί με μαχητές της κουρδικής συριακής οργάνωσης YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) η οποία έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.


Προφυλακίστηκε την 1η Αυγούστου με την κατηγορία της συμμετοχής «σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση». Την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ζήτησε και πάλι την απελευθέρωσή του, όπως είχε κάνει και στα τέλη Αυγούστου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM