Η Συρία στηρίζει την εκεχειρία στα σύνορα με τον Λίβανο

Η Συρία στηρίζει την εκεχειρία στα σύνορα με τον Λίβανο Facebook Twitter
0

Ο συριακός στρατός κατέληξε σε συμφωνία ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και την Χεζμπολάχ, η οποία θα επιτρέπει την μεταφορά τζιχαντιστών του ΙΚ από την μεθόριο Συρίας-Λιβάνου στην ανατολική Συρία, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Έπειτα από τις επιτυχίες των ενόπλων δυνάμεών μας και της Χεζμπολάχ στην δυτική Καλαμούν, η συμφωνία μεταξύ της Χεζμπολάχ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh εγκρίθηκε», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν η συμφωνία περιλαμβάνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μόνο από την συριακή πλευρά της μεθορίου ή και αυτούς σε λιβανέζικο έδαφος.

Σήμερα το πρωί τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία στον θύλακα του ΙΚ στη μεθόριο, όπου οι τζιχαντιστές μάχονται εναντίον της Χεζμπολάχ με τα συριακά στρατεύματα στο ένα μέτωπο και τον στρατό του Λιβάνου στο άλλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM