Ακροδεξιοί εκφοβίζουν ιερέα που βοηθά πρόσφυγες στην Ιταλία

Ακροδεξιοί εκφοβίζουν ιερέα που βοηθά πρόσφυγες στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Ο πατέρας Μάσσιμο Μπιανκαλάνι θέλησε να κάνει ένα δώρο στους μετανάστες που εργάζονται ως μάγειρες και σερβιτόροι σε καθολική εθελοντική οργάνωση και τους πλήρωσε το εισιτήριο εισόδου σε πισίνα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν και να βρουν λίγη δροσιά.
Ο ιερέας ανέβασε την σχετική φωτογραφία στο διαδίκτυο και έγραψε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πατρίδα του, ενώ οι ρατσιστές και οι φασίστες είναι εχθροί του». Οι απειλές και τα σκληρά σχόλια, δεν άργησαν. Η ακροδεξιά πολιτική οργάνωση Φόρτσα Νουόβα (Νέα Δύναμη), η οποία δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο της Ρώμης, ανακοίνωσε ότι «θέλει να διαπιστώσει με ποιο τρόπο, ο πατέρας Mάσσιμο, κηρύττει τον λόγο του Θεού». Ο δε γραμματέας της Λέγκα, Mαττέο Σαλβίνι, σχολίασε ότι ο ιερέας αυτός τάσσεται, τελικά, όχι μόνον κατά του κόμματός του, αλλά και των Ιταλών.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά πρέπει να αποφεύγονται και προκλήσεις», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης Πιστόια στην κεντρική Ιταλία, όπου ζουν οι μετανάστες αυτοί, που εργάζονται εδώ και καιρό στον γαστρονομικό τομέα. Τελικά, την Κυριακή, ο πατέρας Μάσσιμο θα τελέσει την λειτουργία, μαζί με τον αναπληρωτή επίσκοπο της περιοχής του. «Ίσως πρόκειται για ήττα αυτής της προσπάθειας εκφοβισμού», λένε κάποιοι σχολιαστές. Ο ίδιος, όμως, απαντά ότι «οι πολίτες, θα σταθούν, σίγουρα, μαζικά στο πλευρό του».


Αργά χθες βράδυ ο επίσκοπος της Πιστόια, Φάουστο Ταρντέλλι, αποφάσισε να στηρίξει τον κληρικό που καταπολεμά τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. «Δεν θα επιτρέψω να γίνεται στόχος χλευασμών και απειλών ένας ιερέας της ενορίας μου», είπε χαρακτηριστικά. Μια θαρραλέα στάση, στο τέλος ενός καλοκαιριού κατά το οποίο στην Ιταλία πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα ρατσισμού. Νεαρές κοπέλες δεν προσελήφθησαν σε καταστήματα επειδή θεωρήθηκαν ακατάλληλες λόγω δεσμού τους με μετανάστη από την Αφρική. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αρνήθηκαν να δώσουν δουλειά σε έγχρωμους σερβιτόρους, ενώ σε ντίσκο κοντά στην Μόντενα, κάποιοι σκέφθηκαν να χωρίσουν τους πελάτες σε δυο ουρές: μια για μαύρους, μια άλλη για λευκούς. Συμπεριφορές ασύλληπτες αλλά, δυστυχώς, όχι και τόσο σπάνιες. Ο πατέρας Μάσσιμο Μπιανκαλάνι, με την στάση του πάντως, θέλησε να δείξει, σε όσους επιμένουν να το αγνοούν, ποια πρέπει να είναι η πραγματική χριστιανική συμπεριφορά.

πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM