Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου στο Μαξίμου για σχολεία και πανελλαδικές

Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου στο Μαξίμου για σχολεία και πανελλαδικές Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσεων του υπουργείου Παιδείας, λίγο πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.


Η πορεία προς το άνοιγμα των σχολείων, οι πρωτοβουλίες για το νέο λύκειο και η υλοποίηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρόσφατα ψηφίσθηκε, μέσω της σύστασης των αναγκαίων επιτροπών, ήταν τα βασικά θέματα της ενημέρωσης.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον Κ. Γαβρόγλου περιλάμβανε τα εξής θέματα:

  • Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει καθ' όλα έτοιμο: οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία, «περιμένοντας» τους μαθητές. Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Από τη στιγμή εκείνη το υπουργείο κινήθηκε ταχύτατα και 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.
  • Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το υπουργείο Παιδείας στη Β' και Γ' Λυκείου, τάξεις στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, είναι, επίσης, ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικώς.
  • Το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.
  • Η υλοποίηση, τέλος, όσων προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM