«Πόλεμος» δηλώσεων για Τραμπ: Ο Μαδούρο τον κατηγορεί για αποσταθεροποίηση της Λατινικής Αμερικής

«Πόλεμος» δηλώσεων για Τραμπ: Ο Μαδούρο τον κατηγορεί για αποσταθεροποίηση της Λατινικής Αμερικής Facebook Twitter
0

Εκ νέου σκληραίνει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Βενεζουέλας μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να απειλήσει τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής με την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που συνταράσσει την χώρα.

«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχεύει στο να οδηγήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, μόνιμα, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος ανέγνωσε μια ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Την ίδια ώρα, η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών απειλών» που διατύπωσε ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.


«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του Τραμπ εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον λογαριασμό της στο Twitter.


Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «πράξη παραφροσύνης» από τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επίθεσης «όλοι μας θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της αγαπημένης μας Βενεζουέλας».

Τα κράτη μέλη της Mercosur απορρίπτουν το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη Βενεζουέλα

Σε κάθε περίπτωση, η εμπορική ένωση κρατών της Νότιας Αμερικής Mercosur απορρίπτει το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη Βενεζουέλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής σήμερα, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με στρατιωτική επέμβαση.


Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι τα μόνα αποδεκτά μέσα για την προώθηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM