Νιγηρία: Μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 χωρικούς σε επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο

Νιγηρία: Μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 30 χωρικούς σε επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο Facebook Twitter
0

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ φέρονται να σκότωσαν τουλάχιστον 30 ψαράδες σε εφόδους που εξαπέλυσαν σε κοινότητες γύρω από τη λίμνη Τσαντ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπόρνο, κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό χθες Τρίτη.

Οι επιδρομές αυτές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων των τζιχαντιστών στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 113 άνθρωποι μετά την 1η Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα μέλη μιας ομάδας που αναζητούσε πετρέλαιο απήχθησαν στην περιοχή της λεκάνης της λίμνης Τσαντ και στην προσπάθεια διάσωσής τους έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους και κάποιοι όμηροι.

Την απαγωγή διέπραξαν μέλη μιας φράξιας της Μπόκο Χαράμ που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και δρα στην περιοχή της λίμνης Τσαντ.

Ο Κασίμ Σετίμα, κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 30 ανθρώπους σε επιθέσεις τους σε διάφορα χωριά.

Κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον ψαράδων σε διάφορα χωριά κοντά στην βορειοανατολική συνοριακή πόλη Μπάγκα την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

Η Μπάγκα βρίσκεται στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν και το 2015 αποτέλεσε θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ των ανταρτών και των στρατευμάτων της Νιγηρίας.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 2,7 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM