Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ματαίωσε «τρομοκρατική επίθεση» κατά του στρατού

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ματαίωσε «τρομοκρατική επίθεση» κατά του στρατού Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ματαίωσε σήμερα «τρομοκρατική επίθεση» κατά στρατιωτικής βάσης, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει άνδρες με στρατιωτική περιβολή να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ανταρσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.


«Τα ξημερώματα, τρομοκράτες εισέβαλαν στο Φορτ Παραμακάι στη Βαλένσια», σε απόσταση 180 χιλιομέτρων βόρεια του Καράκας, και επετέθησαν κατά των στρατιωτικών, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης.


Επτά άτομα συνελήφθησαν και «δίνουν πληροφορίες», δήλωσε από την πλευρά του ο στρατηγός Ρεμίγιο Σεμπάγιος.
Το βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί σε μονάδα τεθωρακισμένων της Βαλένσια κυκλοφορούσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Εδειχνε έναν άνδρα που παρουσιαζόταν ως αξιωματικός να αναγγέλλει «νόμιμη ανταρσία κατά της φονικής τυραννίας του Νικολάς Μαδούρο».


«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, είναι μία πολιτική και στρατιωτική πράξη για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», έλεγε ο άνδρας που παρουσιάσθηκε ως λοχαγός Χουάν Καγουαριπάνο, περιστοιχισμένος από 15 άνδρες με στολές παραλλαγής, ορισμένοι από τους οποίους οπλοφορούσαν. «Απαιτούμε τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές», έλεγε ο άνδρας.

«Απόλυτη ομαλότητα»

Σημαντικός πυλώνας της τσαβικής εξουσίας, ο ισχυρός στρατός της Βενεζουέλας έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να προσχωρήσει στο κίνημα διαμαρτυρίας, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 125 ανθρώπων από τις αρχές του Απριλίου.


«Απόλυτη ομαλότητα επικρατεί στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας», διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, σύμφωνα με το οποίο «όσοι ονειρεύονται το αντίθετο θα βρουν απέναντί τους το ηθικό του εθνικού μπολιβαριανού στρατού».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM