Ατύχημα σε αδαμαντωρυχείο που πλημμύρισε στη Σιβηρία- Αγνοούνται 9 άνθρωποι

Ατύχημα σε αδαμαντωρυχείο που πλημμύρισε στη Σιβηρία- Αγνοούνται 9 άνθρωποι Facebook Twitter
0

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σήμερα μετά το ατύχημα που συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδαμαντωρυχείο στη Σιβηρία, ιδιοκτησίας της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας εξόρυξης, Alrosa, κι ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν 142 μεταλλωρύχοι.


Το ατύχημα έγινε στις 16.30 τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας) στο υπόγειο ορυχείο "Mir", ένα ορυχείο όπου γίνονται εξορύξεις από το 1958 στη Δημοκρατία των Σαχά, την επίσημη ονομασία της Γιακουτίας, στην ρωσική Άπω Ανατολή, σε απόσταση άνω των 4.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.


Αφού ενημέρωσε ότι 151 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο τη στιγμή που πλημμύρισε, η Alrosa αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό κάνοντας λόγο για 142 εργάτες, καθώς 9 μεταλλωρύχοι που είχαν πάρει τον εξοπλισμό τους δεν είχαν τελικά κατέβει στις εγκαταστάσεις.


Στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), περίπου επτά ώρες μετά την πλημμύρα, «οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 9 ανθρώπων» επισήμανε ο όμιλος σε ένα δελτίο τύπου, υπογραμμίζοντας ότι οι υπόλοιποι εργάτες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.


Δύο μεταλλωρύχοι «με ελαφρά τραύματα» νοσηλεύονται, είπε στο πρακτορείο TASS αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, η Λιουντμίλα Βερμπιτσκάια.


Περισσότεροι από 100 άνδρες των ομάδων διάσωσης επιχειρούν στο αδαμαντωρυχείο. Το νερό που πλημμύρισε τις υπόγειες εγκαταστάσεις προέρχεται από ένα εγκαταλελειμένο λατομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300.000 κυβικά μέτρα νερού.


Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες που προέρχονται από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνονται μεγάλες ποσότητες νερού να έχουν πλημμυρίσει μια αίθουσα με γραφεία, όπως και όγκους υδάτων να έχουν καλύψει τους υπόγειους διαδρόμους.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στην περιοχή τον υπουργό διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ, για να ηγηθεί της επιχείρησης διάσωσης.


Η εισαγγελία της περιοχής ξεκίνησε έρευνα για τον καθορισμό των συνθηκών του ατυχήματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM