Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί εάν δεν πάλευα εγώ για την Ελλάδα

Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί εάν δεν πάλευα εγώ για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στις εμπειρίες που βίωσε από το 2014 μέχρι σήμερα διατελώντας χρέη προέδρου της Κομισιόν, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε αλλά και άσκησε, στις δύσκολες ισορροπίες που έπρεπε να διατηρηθούν μεταξύ των κρατών αλλά και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε στην διασφάλιση της ενότητας της Ευρωζώνης αναφέρθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Σε συνέντευξή του στο Politico ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε διασφαλίσει πως η Ελλάδα δεν θα έβγαινε από την Ευρωζώνη το 2015, η ισορροπία θα ήταν σίγουρα χειρότερη.

Εκείνη την περίοδο, πάλευα σκληρά για την σταθερότητα του Eurogroup, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, εναντίων μάλιστα των επιθυμιών του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Εάν δεν το είχα κάνει, η Ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί, επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα, περιλαμβανομένων αυτών με την Πολωνία και την Ουγγαρία, που δεν δέχονται πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος επανεγκατάστασης.

Αναφερόμενος στο Brexit, σημείωσε με νόημα ότι δεν στοιχηματίζει σε μια βρετανική ανατροπή. «Η υπόθεση εργασίας που κάνω, είναι ότι θα έρθει το Brexit», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος και έτοιμος για μάχη όταν επιστρέψει το Σεπτέμβριο, οπότε θα μιλήσει για την κατάσταση πραγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017. Επικαλούμενος τα πρόσφατα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι ένα χρόνο νωρίτερα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM