Ιταλία: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αρνήθηκαν την παρουσία ενόπλων στα πλοία τους

Ιταλία: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αρνήθηκαν την παρουσία ενόπλων στα πλοία τους Facebook Twitter
0

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα δεν δέχθηκε την υποχρεωτική παρουσία ενόπλων πάνω στα πλοία της στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών που διεξάγει στην κεντρική Μεσόγειο.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι που είχε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται νότια της Σικελίας.

Η θέση των Γιατρών χωρίς Σύνορα είναι ότι «σε καμία από τις χώρες στις οποίες εργάζονται δεν έχουν δεχθεί ποτέ την παρουσία ένοπλων ανδρών μέσα στους χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται».

Τον «Κώδικα Συμπεριφοράς» αυτό που αφορά τις υποχρεώσεις των ΜΚΟ αποδέχθηκαν οι περισσότερες από τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η οργάνωση «Σώστε τα παιδιά».

Το ιταλικό υπουργείο Eσωτερικών έκανε γνωστό ότι «οι οργανώσεις οι οποίες δεν δέχθηκαν τον Κώδικα αυτό, τίθενται εκτός του οργανωμένου συστήματος διασώσεων στην θάλασσα, με όλες τις σχετικές, συγκεκριμένες συνέπειες, αρχίζοντας από την ασφάλεια των ίδιων των πλοίων τους».

Παράλληλα, στον Κώδικα που επεξεργάσθηκε η ιταλική κυβέρνηση, αναφέρεται επίσης ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες που σώζονται νότια της Ιταλίας ή και σε λιβυκά χωρικά ύδατα, δεν θα μπορούν να μεταφέρονται, εν πλώ, σε μονάδες του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού ή της ακτοφυλακής. Ένας ακόμη όρος που δεν έγινε δεκτός από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM