Πρέσβειρα ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Απάτη» οι εκλογές στη Βενεζουέλα

Πρέσβειρα ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Απάτη» οι εκλογές στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Η διαδικασία εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, διαδικασία που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είναι "βήμα προς τη δικτατορία" και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχθούν μιά παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας, δήλωσε χθες η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι.

Ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον για τις εκλογές της Κυριακής, ενώ οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας απείχαν ευρέως από τις κάλπες και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά άτομα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ των συγκαταλέγονται δύο έφηβοι καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιάς ληστείας, καθώς και ο Ρικάρδο Κάμπος, 30, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που σκοτώθηκε από σφαίρα.

Ο Μαδούρο υποσχέθηκε την απαρχή μιας "νέας εποχής μάχης" στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση.

"Οι ψεύτικες εκλογές του Μαδούρο αποτελούν άλλο ένα βήμα προς τη δικτατορία", είπε η Χέιλι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter. "Δεν θα δεχτούμε μια παράνομη κυβέρνηση. Ο λαός της Βενεζουέλας και η δημοκρατία θα υπερισχύσουν", τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα ΗΠΑ σε Ιράν - Διεθνείς αντιδράσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στην κόψη του ξυραφιού»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM