No.1

Κυρώσεις σε βάρος 13 αξιωματούχων στη Βενεζουέλα επέβαλε η Ουάσινγκτον

Κυρώσεις σε βάρος 13 αξιωματούχων στη Βενεζουέλα επέβαλε η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Στοχευμένες κυρώσεις εναντίον 13 εν ενεργεία και πρώην ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας επέβαλε την Τετάρτη η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης που επιθυμεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσινγκτον.

Ο οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την επιβολή κυρώσεων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι τα τιμωρητικά μέτρα στοχοθετούν «αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και άλλους που υπονομεύουν τη δημοκρατία» στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι αντιμέτωπη με μια σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση καθώς βίαιες διαδηλώσεις με πάνω από 100 νεκρούς.

Εξάλλου ένας Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κρατάει ανοικτές όλες τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα, αν ο Μαδούρο προχωρήσει στο σχέδιό του να εκλέξει Συντακτική Συνέλευση για να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.

Η απειλή αυτή διατυπώθηκε μετά την επιβολή των κυρώσεων στα 13 στελέχη της κυβέρνησης, κρατικών θεσμών, του στρατού και της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA.

«Όλες οι επιλογές μελετώνται και αναλύονται προσεκτικά», δήλωσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι εάν ο Μαδούρο προχωρήσει, «θα υπάρξει σθεναρή και άμεση αντίδραση» από τις ΗΠΑ στο πεδίο της οικονομίας.

Στόχος κυρώσεων εξάλλου αναμένεται ότι θα γίνουν όλα τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, όπως διαμηνύεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, την οποία υπογράφει ο Στίβεν Μνούτσιν.

Η κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον σχεδιάστηκε για να δείξει στην σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μαδούρο ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να κάνει πράξη την απειλή του να επιβάλει «σθεναρά μέτρα», ανέφεραν αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Όμως, ακόμη και ορισμένοι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Μαδούρο έχουν προειδοποιήσει ότι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ ενδέχεται να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του και να ωθήσει κάποιους να ταχθούν υπέρ του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που στοχοθετούν οι κυρώσεις που επέβαλε σήμερα η Ουάσινγκτον είναι ο επικεφαλής του στρατού Χεσούς Σουάρες, ο επικεφαλής της αστυνομίας Κάρλος Πέρες, η επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα και ο αντιπρόεδρος της PDVSA Σιμόν Σέρπα.

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM