G20: Οργισμένοι οι Γερμανοί για την βία των επεισοδίων

G20: Οργισμένοι οι Γερμανοί για την βία των επεισοδίων Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
3


Την οργή τους εκφράζουν σήμερα οι Γερμανοί για την βία των επεισοδίων που έγιναν στην διάρκεια της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G20 στο Αμβούργο, ενώ διατυπώνονται ερωτηματικά για την στάση της καγκελαρίου Άγγελλα Μέρκελ, καθώς απομένει χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών μηνών από την διεξαγωγή των γενικών εκλογών.


Περίπου 20.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών κι αντί-καπιταλιστών που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν καταστήματα κι έριξαν βόμβες μολότοφ, αλλά κι έσπασαν πεζοδρόμια στην πόλη.
Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών, διαδήλωσαν ειρηνικά.


Συνολικά 476 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 225 προσαγωγές, ενώ από αυτές, 186 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις διαδηλωτών.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε ο πιο βολικός και easy going λαός. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχουμε επεισόδια στο κέντρο, κλείνει η Πατησίων, καίγονται τρόλει, περίπτερα, αυτοκίνητα, μαγαζιά, τα ηρωικά γραφεία του Πασοκ και ούτε άχνα παράπονου δεν έχουμε βγάλει.
Δεν είμαστε βολικοί, απελπισμένοι είμαστε και χαμένοι στα αδιέξοδα μας. Πέρα όμως από τα αστειάκια, κάποιοι υποφέρουν από τη συστηματική αυτή κατάσταση και παραπονιούνται χρόνια για αυτό. Απλά δεν καμία ανταπόκριση από το κράτος και κανένας τρόπος να τους τιμωρήσουμε για αυτό. Έχουν στήσει το παιχνίδι με τους κανόνες που τους βολεύουν. Στη Γερμανία έγιναν 225 προσαγωγές από τις οποίες προέκυψαν 185 συλλήψεις. Κάποιοι από τους συλληφθέντες θα το ξανασκεφτούν πριν κάψουν στο μέλλον. Εδώ ούτε μια σύλληψη δε γίνεται. Τι λέμε τώρα;
Καμία άχνα.Μόνο μας ζαλίζετε κάθε φορά για το πόσο "μη ευρωπαϊκή χώρα είμαστε".Εμ έλα μου ντε που αυτά γίνονται παντού.Και τι θα πεις;Πως αυτά γίνονται μια στις τόσες όπως η σύνοδος των G20;Εμ δεν γίνονται μόνο τότε.Αλλά και μία στις τόσες να γίνονταν εδώ,πάλι θα μας ζαλίζατε.Κι αυτό προκύπτει από το πως αντιδράτε οι γνωστοί "φιλήσυχοι πολίτες" ακόμα και όταν γίνονται ειρηνικές διαδηλώσεις.