Αμερικανός δικαστής αναστέλλει την απέλαση Ιρακινών από τις ΗΠΑ

Αμερικανός δικαστής αναστέλλει την απέλαση Ιρακινών από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανέστειλε μέχρι τις 10 Ιουλίου την απέλαση όλων των Ιρακινών στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι κρατούνται μετά από κύματα συλλήψεων μεταναστών στη χώρα αυτόν τον μήνα, παρατείνοντας χθες μια διαταγή που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα και η οποία κάλυπτε μόνο 114 υπό κράτηση στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

 

Ο δικαστής της περιφέρειας Μαρκ Γκόλντσμιθ συμφώνησε με τους δικηγόρους του ανεξάρτητου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), οι οποίοι κατέθεσαν μια τροποποιημένη καταγγελία το Σάββατο ζητώντας να εμποδιστούν οι αρχές μετανάστευσης και τελωνείων από την απέλαση 85 Ιρακινών και από άλλα μέρη στις ΗΠΑ εκτός της πολιτείας του Μίσιγκαν.

 

Η ACLU υποστήριξε ότι πολλοί από τους Ιρακινούς που κρατούνται από τις αρχές είναι χαλδαίοι χριστιανοί ή σουνίτες μουσουλμάνοι, και επομένως αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διωγμών εάν εξαναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

 

Συνολικά, έχει διαταχθεί από τις αρχές η απέλαση 1.444 Ιρακινών, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο δικαστήριο. Από αυτούς, οι 199 βρίσκονται υπό κράτηση από τις μεταναστευτικές αρχές, είπαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM