Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017

Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το πτώμα ενός μεξικανού δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έναν μήνα και πλέον στην Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά) εντοπίστηκε από τις αρχές, γνωστοποίησε η πολιτειακή εισαγγελία.


Ο θάνατος του δημοσιογράφου αύξησε στους έξι τον αριθμό των ρεπόρτερς οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό μέσα στο 2017.


«Οι αναλύσεις DNA επέτρεψαν να αποδειχθεί ότι το λείψανο ανήκει στον Σαλβαδόρ Αντάμε», τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους τη 18η Μαΐου, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μιτσοακάν, ο Χοσέ Μαρτίν Γοδόι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Το πτώμα βρέθηκε τη 14η Ιουνίου, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Γοδόι.

Το Μεξικό είναι η χώρα όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης το 2017, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ). Η Επιτροπή συνδέει άμεσα τις δολοφονίες τουλάχιστον τεσσάρων από τους ρεπόρτερς που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Μεξικό με τη δουλειά τους.


Το σύνολο των ερευνών για ανθρωποκτονίες στο Μεξικό εξάλλου αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο σε μηνιαία βάση από το 1997. Τον περασμένο μήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη 2.186 έρευνες για ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM