Προς κατάθεση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

Προς κατάθεση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα Facebook Twitter
0

Χωρίς κωλυσιεργίες προχωρά η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα στην Βουλή, ίσως και εντός της εβδομάδας, ενώ στο μεταξύ συνεχίζεται η είσπραξη από τους χρήστες των αμοιβών για τα δικαιώματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέροντας τα στάδια επεξεργασίας του:

«Το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, στην τελική μορφή του, κατατέθηκε στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έγινε η απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία από την Κεντρική Επιτροπή Νομοτεχνικής Επεξεργασίας καθώς και οι σχετικές διορθώσεις, και έχει προωθηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί η τελική έκθεση. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας 19-25/6 μετά την επιστροφή στην Γενική Γραμματεία, θα συλλεχθούν οι υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση».


Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στη «λύση που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού με τον ορισμό της Προωρινού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και η οποία εργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει άμεσα την είσπραξη και τη διανομή στους δικαιούχους των δικαιωμάτων του εξαμήνου».


«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την πρόθεση του Υπουργείου για την εδραίωση ενός καθεστώτος διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης των δικαιωμάτων και προστασίας των δικαιούχων σε όλους τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Αυτή η πρόθεση αντικατοπτρίζεται και στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή, που πρώτη φορά έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση. Με τις πρωτοβουλίες των Υπουργών Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 ήρθε στο φως ένα σκάνδαλο που για χρόνια αν και γνωστό έμενε στο σκοτάδι, συσσωρεύτηκαν χρέη και οι δικαιούχοι στερούνταν τις δίκαιες αμοιβές τους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τεθούν σαφείς κανόνες στη λειτουργία των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, να αποδοθούν ευθύνες και να προστατευθεί πραγματικά η πνευματική δημιουργία»καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM