No.1

Χάμοντ: Η Βρετανία χρειάζεται απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit

Χάμοντ: Η Βρετανία χρειάζεται απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία χρειάζεται μια απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit για να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις εξασφαλίζοντας μια νέα τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα αποφεύγει της γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο εμπόριο.

 

Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, το Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ και την τελωνειακή ένωση του μπλοκ, αλλά ο ίδιος επιθυμεί μια έξοδο που θα υποστηρίζει την εργασία και τις επενδύσεις.

 

"Όταν μιλάω για Brexit, το οποίο στηρίζει τις βρετανικές θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις της χώρας, εννοώ ένα Brexit, το οποίο αποφεύγει αυτό το χείλος του γκρεμού".

 

Ένα τέτοιο Brexit, είπε, σημαίνει ότι "θα μεταβούμε απρόσκοπτα από την τελωνειακή ένωση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα σε μια νέα συμφωνία στο μέλλον, η οποία θα συνεχίσει να επιτρέπει την ροή των βρετανικών αγαθών όχι μόνο χωρίς δασμούς, γιατί στην ουσία οι δασμοί είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος, αλλά χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία".

 

Επιπλέον, ο Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συστάσεις ασφαλείας μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Λονδίνο το 2009 αλλά θα περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Grenfell Tower για να προβεί σε αλλαγές στους σχετικούς κανονισμούς.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά την πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα στο δυτικό Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους.

 

"Προφανώς λάβαμε υπόψη μας τις συστάσεις εκείνες. Εκτίμησή μου είναι ότι ανταποκριθήκαμε με σωστό τρόπο στις συστάσεις εκείνες", δήλωσε ο Χάμοντ.

 

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι "δεν κωφεύει" απέναντι στις ενδείξεις ανησυχίας μεταξύ των ψηφοφόρων όσον αφορά τον σχεδόν δεκαετή έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, ο οποίος δέχτηκε εκ νέου επικρίσεις έπειτα από την πυρκαγιά στο Λονδίνο.

 

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν θα προωθήσει τις προγραμματισμένες περικοπές τριών δισ λιρών για την χρηματοδότηση των τοπικών αρχών, ο Χάμοντ είπε ότι θα επανεξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος κατά την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

 

"Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά. Προφανώς δεν είμαστε κουφοί. Το ακούσαμε το μήνυμα την περασμένη εβδομάδα στις γενικές εκλογές. Θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην οικονομία. Και αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες ανησυχούν έπειτα από χρόνια σκληρής δουλειάς για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά το μεγάλο κραχ του 2008-09. Αλλά θα πρέπει να πορευτούμε με αυτά που έχουμε. Και η λύση δεν είναι ο μεγαλύτερος δανεισμός, που φαίνεται ότι είναι η πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν".

 

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε επιτεθεί προεκλογικά στην κυβέρνηση για τους αυστηρούς ελέγχους της στις δημόσιες δαπάνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM