NEO VIDCAST

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλοίο ανοιχτά της Ρόδου (upd)

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλοίο ανοιχτά της Ρόδου (upd) Facebook Twitter
(φωτο αρχείου) ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ /STR
0

Σε στάδιο ύφεσης φέρεται να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «Med Star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στο μηχανοστάσιό του, παρά μονάχα αρκετός καπνός, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου φαίνεται να έχει λειτουργήσει.

12 από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν επί του οχηματαγωγού, καταβάλλοντας δυνάμεις με ίδια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma, ενώ 20 από τους επιβαίνοντες του «Med Star» μεταφέρθηκαν ήδη με λέμβο στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α' υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.

Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Ελλάδα
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM
Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Ελλάδα / Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Μεγάλη ένταση το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης - Όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να τους τρομάξουν για να φύγουν από το σημείο
LIFO NEWSROOM