Στιγμές αγωνίας και τρόμου μέσα στον φλεγόμενο πύργο-Το πρώτο βίντεο που κατέγραψαν εγκλωβισμένοι άνθρωποι

Στιγμές αγωνίας και τρόμου μέσα στον φλεγόμενο πύργο-Το πρώτο βίντεο που κατέγραψαν εγκλωβισμένοι άνθρωποι Facebook Twitter
0

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες τη νύχτα το κτιριακό συγκρότημα εργατικών κατοικιών στο Λονδίνο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, ενώ η οργή ξεχειλίζει μεταξύ των κατοίκων, που καταγγέλλουν σοβαρές παραλείψεις από την εταιρεία διαχείρισης του κτιρίου.


 78 άνθρωπο νοσηλεύονται ενώ οι 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί πολύ περισσότερο.


Η επιχείρηση έρευνας που θα διαρκέσει πολλές ημέρες βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά όπως  δήλωσε ο Στιούαρτ Κούντι, διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας,  δεν αναμένει να βρεθούν άλλοι επιζώντες.


«Άκουγα ουρλιαχτά από παντού κι έβλεπα ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα. Ο ουρανοξύστης είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ήταν ο απόλυτος τρόμος» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καντετζάχ Μίλερ, που διαμένει σε γειτονικό κτίριο το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Απόψε το βράδυ, το δίκτυο Sky News έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που αποκαλύπτει τις στιγμές αγωνίας και τρόμου εγκλωβισμένων ενοίκων μέσα στον φλεγόμενο πύργο.

Μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει απεγνωσμένα σε άλλους ανθρώπους καθώς ο καπνός κατακλύζει το διάδρομο του ορόφου.

Ουρλιάζει «έλατε εδώ» καθώς ζητά βοήθεια και αγνοεί τη συμβουλή ενός φίλου και των μελών της οικογένειας να κρατήσει την πόρτα κλειστή. «Είμαστε κολλημένοι στον 23ο όροφο», φωνάζει.

Οι κάτοικοι φαίνονται να βγαίνουν βιαστικά μέσα από την πόρτα καθώς προσπαθούν να διαφύγουν από τον καπνό και τις φλόγες.


Το σύντομο κλιπ δείχνει τη γυναίκα στο μπαλκόνι της και ακούγεται να λέει σε κάποιος στο τηλέφωνό της: «Η αστυνομία μας λέει να βγούμε. Όλο το κτίριο καίγεται και βρισκόμαστε στον πάνω όροφο Πώς θα βγούμε;»

Σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές, κάποια άλλη γυναίκα  ακούγεται να φωνάζει στους ανθρώπους έξω: «Είμαστε κολλημένοι στον 23ο όροφο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι κολλημένοι επάνω»


Δεν είναι ακόμα σαφές αν και πόσοι από τους ανθρώπους που φαίνονται ή ακούγονται στο βίντεο κατάφεραν να διασωθούν.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM
Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM