Κύκλοι ΕΛ.ΑΣ: Θα είχαμε συλλάβει τον δράστη αν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο μαθητής είχε πυροβοληθεί

Κύκλοι ΕΛ.ΑΣ: Θα είχαμε συλλάβει τον δράστη αν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο μαθητής είχε πυροβοληθεί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

«Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε τον δράστη», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, από αδέσποτη σφαίρα.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου. «Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα "δέσουμε", όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», προσθέτουν.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις, Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Παράλληλα, το Μενίδι μετά τον τραγικό θάνατο του μαθητή είναι «καζάνι που βράζει». Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα. Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Σχετικά με το θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για πλημμελή αστυνόμευση, οι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».

«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», επισημαίνουν. «Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM