O Τραμπ κατηγορεί τον Κόμεϊ ότι λέει ψέμματα και δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ενόρκως

O Τραμπ κατηγορεί τον Κόμεϊ ότι λέει ψέμματα και δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ενόρκως Facebook Twitter
0

Στην αντεπίθεση πέρασε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ότι ψεύδεται και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, ενόρκως.

Ο Αμερικανός ηγέτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, υποσχέθηκε να αποκαλύψει «στο εγγύς μέλλον» εάν διαθέτει αρχεία με ηχογραφήσεις των συνομιλιών του με τον Τζέιμς Κόμεϊ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί παλαιότερα, ωστόσο προειδοποίησε: «Θα απογοητευτείτε πολύ όταν ακούσετε την απάντηση».

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε την 9η Μαΐου, επιβεβαίωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος του ζήτησε να εγκαταλείψει την έρευνα για τις σχέσεις του στρατηγού Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, με τη Ρωσία.

«Δεν θα υπήρχε τίποτα κακό, εάν το είχα κάνει... Όμως δεν το είπα» τόνισε ο Τραμπ.

Κατόπιν απάντησε ότι είναι διατεθειμένος «100%» να το επιβεβαιώσει αυτό ενόρκως, ιδίως ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ, που επιβλέπει εδώ κι ένα μήνα όλες τις πτυχές της έρευνας για την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι ζήτησε από τον Κόμεϊ να του δηλώσει «αφοσίωση».

Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του FBI «δεν έδειξε καμία συμπαιγνία, καμία παρεμπόδιση» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Όλα πάνε πολύ καλά. Ήταν μια δικαιολογία των Δημοκρατικών που είχαν μόλις χάσει μια εκλογική αναμέτρηση που ορισμένοι θεωρούσαν σίγουρη».

«Ειλικρινά ο Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε πολλά πράγματα που εγώ είπα κι ορισμένα που υποστήριξε δεν ήταν αλήθεια», τόνισε.

«Είναι κάποιος που διαρρέει πληροφορίες, όμως εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στο έργο της διακυβέρνησης της χώρας μας» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM