Αυστρία: 300 ιμάμηδες καταδικάζουν με κοινή διακήρυξή τους την τρομοκρατία

Αυστρία: 300 ιμάμηδες καταδικάζουν με κοινή διακήρυξή τους την τρομοκρατία Facebook Twitter
1

Μήνυμα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας στέλνει η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Αυστρίας, μέσα από μια «Διακήρυξη εναντίον της τρομοκρατίας και του Εξτρεμισμού», την οποία πρόκειται να υπογράψουν επίσημα, από κοινού, σε ένα είδος Συνόδου Κορυφής την 14η Ιουνίου στο Ισλαμικό Κέντρο της Βιέννης, και οι 300 ιμάμηδες της επίσημης αυτής εκπροσώπησης των Μουσουλμάνων στην Αυστρία.

 

Όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, Ιμπραήμ Ολγκούν, η Κοινότητα καταδίκαζε πάντοτε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις, στο Παρίσι, τη Νίκαια, την Κωνσταντινούπολη, το Μάντσεστερ και πρόσφατα στο Λονδίνο, τόσο στον ιστότοπό της, όσο και στα τεμένη και σε δημόσιες ανακοινώσεις της.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν γινόταν ευρύτερα γνωστό στην κοινή γνώμη, και για τον λόγο αυτό οι 300 ιμάμηδες της Κοινότητας σε όλη την αυστριακή επικράτεια πρόκειται να υπογράψουν επίσημα την 14η Ιουνίου, στο μεγαλύτερο τέμενος της χώρας, στο Ισλαμικό Κέντρο Βιέννης μία Διακήρυξη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

 

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τρομοκράτες που καταχρώνται τη θρησκεία μας για τις σκοπιμότητες τους, δεν ανήκουμε ο ένας στον άλλο», επισήμανε σε δηλώσεις του στην «Κουρίρ» ο αρμόδιος της Κοινότητας για την Διακήρυξη, ο ιμάμης Ραμαζάν Ντεμίρ, προσθέτοντας πως επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ των Μουσουλμάνων και των τρομοκρατών, η Κοινότητα δραστηριοποιείται για να κάνει σαφείς τις θέσεις της.

 

Η Διακήρυξη, η οποία πρόκειται να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της αυστριακής Βουλής, στα ΜΜΕ και στις άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Αυστρία, δεν θα είναι και η τελευταία δράση της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, καθώς, όπως επισημαίνεται σχετικά, πρόκειται μέσα στο καλοκαίρι να ακολουθήσει η διοργάνωση μίας ανθρώπινης αλυσίδας η οποία θα εκτείνεται από το Ισλαμικό Κέντρο στο βόρειο τμήμα της νέας Βιέννης και μέσω της κεντρικής γέφυρας του ποταμού Δούναβη θα φθάνει μέχρι τον πλησιέστερο καθολικό ναό στην άλλη όχθη.

 

Σε ένδειξη λύπης και αλληλεγγύης προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο και με την ευκαιρία των νυκτερινών προσευχών στο πλαίσιο του ραμαζανιού, στο τέμενος του 22ου τομέα της αυστριακής πρωτεύουσας ανάβονται κάθε βράδυ δεκάδες κεριά, ενώ έχουν αναρτηθεί αφίσες με συνθήματα όπως «Όχι στην τρομοκρατία» ή «Όχι στο όνομα μου».

 

Στην αποψινή τελετή ιφτάρ –της παραδοσιακής διακοπής της νηστείας στη διάρκεια του ραμαζανιού– που διοργανώνεται από την Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα, πρόκειται να εκφωνήσουν ομιλίες, μεταξύ άλλων, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν και ο γενικός γραμματέας της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων, Πέτερ Σίπκα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια