Στη δημοσιότητα το όνομα του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο

Στη δημοσιότητα το όνομα του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο 22χρονος Ιταλός, μαροκινής καταγωγής, Γιούσεφ Ζάγμπα, από το ανατολικό Λονδίνο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της βρετανικής αστυνομίας, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι ο Ζάγμπα δεν είχε κινήσει το ενδιαφέρον της αστυνομίας ή της υπηρεσίας ασφαλείας MI5.

Το όνομα του είχε δημοσιεύσει νωρίτερα και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με την οποία ωστόσο, το 2016 οι ιταλικές αρχές εμπόδισαν τον Γιούσεφ Ζάγμπα να ταξιδέψει στη Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές.

Στη δημοσιότητα το όνομα του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο Facebook Twitter

Πηγή των ιταλικών υπηρεσιών Πληροφοριών ανέφερε ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης είχε ιταλίδα μητέρα και μαροκινό πατέρα, μεταδίδει το Reuters.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης νέα σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, ενός 27χρονου στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου.

Στη δημοσιότητα το όνομα του τρίτου δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο Facebook Twitter

Σημειώνεται πως χθες, η βρετανική αστυνομία κατονόμασε τους άλλους δύο δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 7 άτομα. 

Ο ένας είναι ο 27χρονος Κουράμ Μπατ και ο άλλος ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάν -επίσης γνωστός με το ονοματεπώνυμο Ρασίντ Ελκντάρ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM