No.1

Υεμένη: Στους 471 οι νεκροί από τη χολέρα

Υεμένη: Στους 471 οι νεκροί από τη χολέρα Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει εξαιτίας της επιδημίας χολέρας η οποία πλήττει την Υεμένη αυξήθηκε σε τουλάχιστον 471, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

 

Πάντως το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του ΠΟΥ, το οποίο καλύπτει το διάστημα από την 27η Απριλίου ως την 27η Μαΐου, σημειώνει επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική μείωση» του ημερήσιου μέσου όρου των κρουσμάτων μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα ως την 27η Μαΐου εν σχέσει με την αμέσως προηγούμενη.

 

Η επιδημία ξέσπασε τον Οκτώβριο κι επεκτάθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο. Κατόπιν αποκλιμακώθηκε, αλλά ποτέ δεν τέθηκε υπό έλεγχο πλήρως και τον Απρίλιο τα κρούσματα άρχισαν και πάλι να αυξάνονται ραγδαία.

 

Η Υεμένη έχει πληγεί σκληρά από τον πόλεμο, με τα 19 από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και πολλούς πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Λιγότερες από τις μισές εγκαταστάσεις υγείας της χώρας λειτουργούν πλέον.

 

Ο ΠΟΥ ανέφερε σήμερα ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων που καταγραφόταν από την 21η ως την 27η Μαΐου ήταν 2.529, από 3.025 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

 

Κατά το ενημερωτικό δελτίο του Οργανισμού, ο συνολικός αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανέρχεται στα 51.832.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM