No.1

Ο καμικάζι του Μάντσεστερ πέρασε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ο καμικάζι του Μάντσεστερ πέρασε από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Facebook Twitter
0

Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, Σαλμάν Αμπέντι, πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ευρώπη, έγινε σήμερα γνωστό από έναν Τούρκο αξιωματούχο.

 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Όμως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών προς την Τουρκία πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

 

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε το ακριβές δρομολόγιο του υπόπτου, ούτε την ημερομηνία διέλευσής του από την Τουρκία.

 

Ένα πρόσωπο στο περιβάλλον της οικογένειας επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σαλμάν Αμπέντι βρισκόταν στη Λιβύη προτού επιστρέψει στη Βρετανία, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση. Το Ατατούρκ είναι ένα από λίγα αεροδρόμια που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις από τη Λιβύη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM