Γαλλία: Το 62% ικανοποιημένο από τον Μακρόν

Γαλλία: Το 62% ικανοποιημένο από τον Μακρόν Facebook Twitter
0

Η δημοτικότητα του νέου Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα που συγκέντρωναν οι άμεσοι προκάτοχοί του όταν αναλάμβαναν τα προεδρικά τους καθήκοντα, κατέδειξε μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύτηκε σήμερα στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Journal.

 

Περίπου το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένο από τον Μακρόν, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από το αντίστοιχο ποσοστό (61%) που συγκέντρωνε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, στην αρχή της προεδρικής του θητείας τον Μάιο του 2012 και έναντι 65% του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί το 2007.

 

Αντιθέτως, η δημοτικότητα του Ζακ Σιράκ όταν επανεξελέγη το 2002 κυμαινόταν στο 51% και στο 59% όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1995.

 

Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα της εταιρείας Elabe, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, τo επίπεδo εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κεντρώου νέου προέδρου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ανερχόταν μόλις στο 45%, ενώ το 36% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στον συντηρητικό νέο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

 

Στην δημοσκόπηση της Ifop το ποσοστό αποδοχής του Φιλίπ ανέρχεται στο 55%, στα ίδια επίπεδα με προηγούμενους πρωθυπουργούς στις αρχές της θητείας τους.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 973 ψηφοφόρων στις 19 και 20 Μαΐου.

 

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal, ο Φιλίπ επανέλαβε ότι επιθυμεί να προχωρήσει γρήγορα στην εργασιακή μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι θέλει πρώτα να διεξάγει συνομιλίες με τα συνδικάτα.

 

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε αυτό τον στόχο. Ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει καταλάβει τον θυμό του γαλλικού λαού», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM