Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εισβολή ενόπλου στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εισβολή ενόπλου στον ΟΚΑΝΑ Χανίων Facebook Twitter
Αστυνομικές δυνάμεις έξω από κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ)
0


Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά στις οποίες εισέβαλε ένας 43 χρόνος που οπλοφορούσε, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει: «Αισίως έληξε η διαδικασία διαπραγμάτευσης με 43χρονο σε κτίριο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) στη Σούδα Χανίων, από την ειδική ομάδα διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ο 43χρονος, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε στον εξωτερικό χώρο του Οργανισμού, 61χρονη εργαζόμενη, ζητώντας να γίνει δεκτό προσωπικό του αίτημα από δημόσιο φορέα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων που κατέφθασαν στο σημείο.


Ο 43χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί, ενώ παράλληλα η 61χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Στη συνέχεια πυροβόλησε την τζαμαρία της πόρτας του Οργανισμού και εισήλθε στο κτίριο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, ενώ σε δωμάτιο όπου δεν είχε πρόσβαση παρέμεναν η 61χρονη και ακόμη δύο εργαζόμενες στον Οργανισμό.

Στο χώρο έφτασαν άμεσα η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ομάδα διαπραγματευτών και ειδικός ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η ομάδα διαπραγμάτευσης, μετά από πολύωρο διάλογο κατάφερε και τον έπεισε να εξέλθει από το κτίριο και να παραδώσει το όπλο του».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Χανίων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM