ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αυστηρό μήνυμα Πενς προς τη Βόρεια Κορέα: Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε

Αυστηρό μήνυμα Πενς προς τη Βόρεια Κορέα: Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν αποκλείει καμιά επιλογή για να λυθεί το πρόβλημα των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, διεμήνυσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, τονίζοντας ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» που επεδείκνυε η Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει λάβει τέλος.

Η Νότια Κορέα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πενς σε τέσσερις ασιατικές χώρες, η οποία έχει στόχο να δείξει στους συμμάχους της Ουάσινγκτον και να υπενθυμίσει στους αντιπάλους της ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν αποστρέφει το βλέμμα της από αυτή την περιοχή του κόσμου.

Ο Πενς, ο πατέρας του οποίου υπηρέτησε στον Πόλεμο της Κορέας (1950-'53), τόνισε ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υπάρξει ασφάλεια «με ειρηνικά μέσα, με μια διαπραγμάτευση. Αλλά όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι για την επίτευξη των στόχων και παραμένουμε στο πλευρό των Νοτιοκορεατών» κατά την επίσκεψή του στο χωριό Πανμουντζόν, στα σύνορα των δύο χωρών, όπου υπογράφτηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το 1953.

Ο Πενς έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Freedom House, ένα κτίριο που απέχει μόνο μερικά μέτρα από τα «σύνορα της ελευθερίας», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε. Διαβεβαίωσε ότι η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα αντέχει σε «κάθε δοκιμασία» και παραμένει «πολύ ισχυρή».

«Υπήρξε μια περίοδος στρατηγικής υπομονής, αλλά η εποχή της στρατηγικής υπομονής τέλειωσε», επέμεινε.

«Το μήνυμα του λαού των ΗΠΑ είναι ότι επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά η Αμερική επιδίωξε (...) να φθάσουμε στην ειρήνη και με τη χρήση ισχύος, και το μήνυμά μου σήμερα, ενώ βρίσκομαι μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα, με τους θαρραλέους στρατιώτες της Νότιας Κορέας, είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

«Ο λαός της Βόρειας Κορέας και ο στρατός της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να κάνουν λάθος όσον αφορά την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό των συμμάχων τους», πρόσθεσε.

Ο Πενς εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η Κίνα «θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική» της Βόρειας Κορέας. «Αλλά όπως ο πρόεδρος κατέστησε πολύ σαφές, είτε η Κίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ή θα το κάνουμε εμείς, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM
ΟΜΗΡΟΙ ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους 20 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους - Η λίστα με τα ονόματα

Ο κατάλογος που δημοσίευσε η Χαμάς πριν την απελευθέρωση, περιελάμβανε τους ίδιους 20 ομήρους των οποίων τα ονόματα είχαν ήδη δοθεί στο Ισραήλ νωρίτερα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM