ΗΠΑ: Περισσότεροι από ένας οι δράστες της αιματηρής επίθεσης σε night club στο Σινσινάτι

ΗΠΑ: Περισσότεροι από ένας οι δράστες της αιματηρής επίθεσης σε night club στο Σινσινάτι Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από ένας ήταν οι ένοπλοι δράστες της επίθεσης σε νυχτερινό κλαμπ του Σινσινάτι, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας στην περιοχή. Η αστυνομία είπε στο NBC ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η αιματηρή επίθεση, που έγινε ενώ στο χώρο ήταν σε εξέλιξη πάρτι, σχετίζεται με  την τρομοκρατία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεκαπέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, και ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του, νωρίς σήμερα το πρωί από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο και η αστυνομία δήλωσε πως πιστεύει ότι στο επεισόδιο μπορεί να ενεπλάκησαν τουλάχιστον δύο δράστες.

 

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 01:00 (08:00 ώρα Ελλάδας), όταν εκατοντάδες άνθρωποι φέρεται να βρίσκονταν στο κλαμπ Cameo Nightlife, το οποίο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σινσινάτι, είχε "πολλά προβλήματα" στο παρελθόν.

 


"Σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές ακριβώς τι προκάλεσε τους πυροβολισμούς", δήλωσε η λοχαγός Κίμπερλι Ουίλιαμς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. "Πιστεύουμε πως ήταν τουλάχιστον δύο οι δράστες που ενεπλάκησαν".

"Προκλήθηκε χάος όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί", πρόσθεσε η Ουίλιαμς.

 

Οι ύποπτοι διέφυγαν και η αστυνομία δεν έχει καλές περιγραφές τους, εν μέρει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν, δήλωσε η Ουίλιαμς στο WCPO.

 

Πολλά θύματα φέρουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους, ανέφερε στη ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο, WLWT5 , επικαλούμενο τον βοηθό αρχηγό της αστυνομίας Πολ Νοντιγκέιτ, ο οποίος είπε πως εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

 


 

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής οτιδήποτε για τα πιθανά κίνητρα του επεισοδίου, το οποίο σημειώνεται λιγότερο από έναν χρόνο αφότου έναν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα νυχτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους. Ήταν το πιο φονικό επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι δέχθηκε οκτώ ανθρώπους νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε μία εκπρόσωπος στο ABC News, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι ασθενείς είχαν σχέση με τους πυροβολισμούς στο νυκτερινό κέντρο. Δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει άμεσος σχολιασμός από εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

 

Η σελίδα του Cameo Nightlife στο Facebook αναφέρει ότι πραγματοποιεί "Κολεγιακές Παρασκευές" για φοιτητές 18 ετών και άνω και "Σάββατα για τους 21 και άνω και σέξι νύχτες".

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ