Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες

Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες Facebook Twitter
0
Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες Facebook Twitter

Σε συναγερμό βρίσκεται το Λονδίνο, μετά τη διπλή επίθεση στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και το βρετανικό κοινοβούλιο που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε αργά το βράδυ αξιωματούχος της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι πέντε, μεταξύ των οποίων και ο άνδρας που φέρεται ως ο δράστης, ενώ περίπου 40 είναι οι τραυματίες. Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ανακοινώθηκε πως θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στο Λονδίνο για τις επόμενες ημέρες.

Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες Facebook Twitter

Ειδικότερα, πανικός προκλήθηκε νωρίτερα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας και τραυματίζοντας πολίτες, αλλά και τρεις αστυνομικούς που επέστρεφαν από μια τελετή απονομής βραβείων. Στη συνέχεια, το ίδιο αμάξι προσέκρουσε στα κάγκελα του περιβόλου του κοινοβουλίου. Ο δράστης, ο οποίος κατάφερε να μπει εντός της περιμέτρου του κοινοβουλίου, μαχαίρωσε τουλάχιστον έναν αστυνομικό της φρουράς της Βουλής και στη συνέχεια δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. 

Πληροφορίες δημοσιογράφων βρετανικών μέσων έκαναν λόγο και για πιθανό δεύτερο δράστη. Ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέφερε πως εκτιμούν ότι ο δράστης είναι ένας, ωστόσο η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται. 

Μεταξύ των νεκρών είναι ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε εντός του κοινοβουλίου. Νωρίτερα, ένας γιατρός στο νοσοκομείο St Thomas ανέφερε ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και αρκετοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ορισμένοι φέρουν «ολέθρια» τραύματα. 

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση στη γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, η γέφυρα έχει κλείσει για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων και αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις γάλλοι μαθητές. Είναι ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ.

Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της. Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες Facebook Twitter

Στο μεταξύ, βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν τον ύποπτο ως δράστη. 

Σε συναγερμό το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες Facebook Twitter

Ο άνδρας βρίσκεται πάνω σε ένα φορείο και δέχεται τις πρώτες βοήθειες, ενώ δίπλα υπάρχουν οπλισμένοι αστυνομικοί. Λίγο πιο δίπλα, φέρεται να διακρίνεται ένα μαχαίρι στο έδαφος.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM