Μόσχα: Η Δύση υπονομεύει τις συνομιλίες της Γενεύης για τη Συρία

Μόσχα: Η Δύση υπονομεύει τις συνομιλίες της Γενεύης για τη Συρία Facebook Twitter
0

Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι δυτικές δυνάμεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητούν να τιμωρήσουν την συριακή κυβέρνηση, ισχυριζόμενες ότι έκανε χρήση χημικών όπλων, θα υπονομεύσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

 

«Είναι αντί-εποικοδομητικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαντίλοφ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι «θα δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα, όχι επειδή εμείς θα θέσουμε βέτο, αλλά επειδή προτάθηκε αυτό το ψήφισμα».

 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε επίσης, ότι νωρίς σήμερα είχε συνομιλίες με την κυβερνητική αντιπροσωπεία της Συρίας και πως θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης αύριο Τετάρτη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συριακή αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζεται από τις δυτικές δυνάμεις, ζήτησε χθες από την Μόσχα να ασκήσει πιέσεις στην συριακή κυβέρνηση, ώστε να την πείσει να αρχίσει να συζητά το θέμα της πολιτικής μετάβασης αντί να περιορίζεται μόνο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

 

Πηγή προσκείμενη στην συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε ότι, αργότερα σήμερα, εκπρόσωποι της, θα συναντηθούν αρχικά με τον διευθυντή του τμήματος Μέσης Ανατολής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Βαρσίχιν.

 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, πάντως, αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, και απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα της συριακής αντιπολίτευσης προς την Μόσχα, δήλωσε ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι μια προτεραιότητα και πρέπει να βρίσκεται στην ατζέντα (στις συνομιλίες της Γενεύης) μαζί με άλλα θέματα», όπως και ότι «δεν πρέπει να αγνοηθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM