Γαλλία: 600.000 πάπιες θα θανατωθούν λόγω του ιού της γρίπης των πτηνών

Γαλλία: 600.000 πάπιες θα θανατωθούν λόγω του ιού της γρίπης των πτηνών Facebook Twitter
0

Η Γαλλία θα θανατώσει 600.000 πάπιες επιπλέον στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποφύγει την εξάπλωση του στελέχους της γρίπης των πτηνών H5N8, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Στεφάν Λε Φολ.

 

Η θανάτωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας Λαντ, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι γάλλοι παραγωγοί φουά γκρα.

 

"Θανατώσαμε ήδη πολλές πάπιες στο ανατολικό τμήμα αυτής της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι παραμένει μια περιοχή στην οποία θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να θανατώσουμε όλες τις πάπιες", δήλωσε ο υπουργός στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu.

 

Η Γαλλία και η Ουγγαρία είναι οι δύο χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό H5N8, ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο εξαπλώνεται στην Ευρώπη καθώς και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Τον Ιανουάριο η Γαλλία εφάρμοσε ένα πρόγραμμα μαζικής θανάτωσης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού και πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα παγώσει την προληπτική θανάτωση μετά την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο, ο αριθμός των αγροκτημάτων στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα συνέχισε να αυξάνεται.

 

Οι παραγωγοί φουά γκρα εκτιμούν ότι ο αριθμός των πτηνών που θανατώθηκαν εξαιτίας της γρίπης των πτηνών στη Γαλλία ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια και προβλέπουν ότι θα αυξηθεί στα 3,4 καθώς η κυβέρνηση επεξέτεινε τα μέτρα θανάτωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM