Unicef: Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα σε 4 χώρες

Unicef: Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα σε 4 χώρες Facebook Twitter
0

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν φέτος από την πείνα στην Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, σύμφωνα με την Unicef.

 

Στην Υεμένη, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, 462.000 παιδιά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, όπως 450.000 άλλα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

 

Το Fews Net, το δίκτυο συστημάτων πρόωρου συναγερμού κατά της πείνας, επισημαίνει εξάλλου ότι οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία έχουν ήδη πληγεί από λιμό από τις αρχές του περασμένου έτους.

 

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί, υπογραμμίζει την ίδια ώρα η Unicef, καθώς είναι αδύνατο οι οργανώσεις αρωγής να αποκτήσουν πρόσβαση στα θύματα.

 

Παράλληλα 185.000 παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας στην Σομαλία λόγω της ξηρασίας, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει σε περίπου 270.000 σε μερικούς μήνες, προειδοποιεί επίσης η Unicef.

 

Την ίδια ώρα στο Νότιο Σουδάν, περισσότερα από 270.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό, ενώ ήδη πλήττονται από λιμό ορισμένες περιοχές της πολιτείας Γιούνιτι, όπου ζουν 20.000 παιδιά, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 

Ο διευθυντής της Unicef Άντονι Λέικ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει γρήγορα κάποια κινητοποίηση. "Μπορούμε ακόμη να σώσουμε πολλές ζωές", είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM